Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 80 g queijo-creme
- 40 g tomate seco, em óleo escorrido
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de piripíri em pó
- 1 limão (raspa e sumo)
- 180 g peito de frango s/ pele cortado em pedaços
- 80 g espargos verdes cortados em pedaços
- 1500 g água
- 250 g massa tipo linguine
- 35 g azeite
- 1 dente de alho
- 50 g espinafres
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4363.8 kJ / 1043 kcal
- Białko
- 52.8 g
- Węglowodany
- 114.4 g
- Tłuszcz
- 42.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 2967.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com frango, cogumelos e feijão-verde
40 Min
Noodles com salmão, pepino e molho de mostarda
35min
Lombo de salmão com crosta de ananás e cuscuz tropical
45min
Massa com frango e pesto de curgete
1 Std. 10 Min
Enrolados de atum em alface
20 Min
Salada de feijão e maçã
15 Min
Penne com camarão e molho de acelga
50 Min
Arroz com salmão a vapor
30 Min
Esparguete de frutos do mar
45min
Tagliatelle de peru carilado
50 Min
Tagliatelle com peru e ervilhas
1h
Arroz de salmão, espargos e ervilhas
30 Min