Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Kochen
- 400 g Farfalle
- 6 Prisen Salz und etwas mehr zum Kochen
- 9 EL Olivenöl
- 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 EL Zitronensaft
- 2 EL Weißweinessig
- 1 Prise Zucker
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Garnelen, roh, geschält (à ca. 40 g)
- 300 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 50 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3190 kJ / 761 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 min
Nizza-Salat
40 min
Garnelensalat
25 min
Nudelsalat mit Bohnen und Garnelen
55 Min
Frühkartoffeln mit Flusskrebsen und Dill-Gurken-Creme
40 min
Gnocchi mit Kräutergarnelen
30 min
Nudel-Thunfisch-Salat
55 Min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 min
Spaghetti mit Garnelen und Paprika-Gurken-Ragout
50 min
Avocadosalat mit Cranberrys und Walnüssen
10 min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min
Pasta mit geräuchertem Lachs und Zucchini
35 min