Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 200 g Hähnchenbrustfilet, in Würfeln (2 cm)
- 110 g Chorizo, längs halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 1 Pck. Safran, gemahlen (0,1 g)
- 1 TL Paprika edelsüß
- 200 g Erbsen, TK
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Geflügelbrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 700 g Wasser, kochend heiß
- 250 g Risoni-Nudeln (z.B von Kattus), siehe Tipp
- 2 Prisen Pfeffer
- 8 - 12 Stängel Koriander, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2355 kJ / 562 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsen-Speck-Pasta
35 Min
Geschnetzelte Hähnchenbrust mit Gemüse und Curryreis
2 Std. 10 Min
Brokkoli-Schinken-Nudeln
45 Min
Königsberger Hähnchenpasta
1 Std. 20 Min
Herbstliche Tagliatelle
35 Min
Puten-Auflauf mit Spätzle
1 Std. 10 Min
Linsen-Risotto mit Bockwurst
35 Min
Couscous-Hack-Topf
30 Min
Fusilli mit Geschnetzeltem
1 Std.
Risotto mit Steakstreifen und Frühlingsgemüse
55min
Hähnchen Jägerart
35 Min
Asia-Hackbällchen mit Reis
1 Std.