Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Pfifferlinge, getrocknet
- 1000 g Wasser
- 1 Bund Suppengemüse (Möhren, Sellerie und Porree), in Stücken
- 3 Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 40 g Öl
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, gewürfelt
-
2
Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 2 Lorbeerblätter
- 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 150 g Schinkenwürfel
- 100 g Sahne
- 1 TL Majoran
- 3 EL Petersilie, kraus, frisch, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnensuppe mit Nudeln
40 Min
Gemüsesuppe mit Bulgur
45 Min
Klare Steinpilzsuppe
30 Min
Fisch-Gemüse-Suppe
40 Min
Spargel-Kartoffelsüppchen mit Zitronengras
35 Min
Spargeleintopf
45 Min
Bunte Bohnensuppe
50 min
Fischsuppe mit Gemüse
40 Min
Spargel-Dill-Suppe
25 Min
Seafood-Eintopf
50 min
Tomaten-Fisch-Suppe
35 Min
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45 Min