Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl
- 300 g Kartoffeln, in Stücken
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 100 g Erbsen, frisch, oder TK, aufgetaut
- ½ Bund Dill, gehackt
- 100 g Räucherlachs, in Streifen
- 50 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Grüne Erbsenschaumsuppe mit Lachswürfeln
30min
Fischsuppe mit Gemüse
35min
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45min
Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs
20min
Forellencremesuppe
40min
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40min
Kohlrabi-Kräuter-Suppe mit Lachsforelle
40min
Kohlrabisuppe
30min
Hühnersuppe (gebunden)
35min
Möhrencremesuppe mit Räucherforelle
30min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40min
Kürbis-Apfel-Suppe mit Hühnerbrust
40min