Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mangold und Putenbrust
- 500 g Mangold, Stiele von den Blättern getrennt
- 20 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 750 g Cidre
- 1 TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 10 g Rosinen
- 1 Prise Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 500 g Putenbrustfilets, ohne Haut, in mundgerechten Stücken
- 2 EL Limettensaft
- 1 TL Salz
Helle Sauce
- 100 g Crème fraîche
- 10 g Zucker
- 40 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1484 kJ / 355 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Grüne Minestrone
45min
Wurzel-Tortilla
1 Std.
Rotkohlröllchen mit Burgunder-Jus
1 Std. 30 Min
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4h 30min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1 Std. 10 Min
Kürbisauflauf
1 Std. 50 Min
Zitronen-Hähnchen
50min
Pute mit Mangold und Pilzen
45min
Seelachs auf Curry-Grünkohl
45min
Seezunge mit Blumenkohlpüree und Kapernsauce - Kapari Soslu Dil Balığı ve Karnabahar Püresi
40min
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45min
Wirsingrouladen mit Geflügelhack
1 Std. 50 Min