Mangold in Cidre mit Pute
TM6 TM5

Mangold in Cidre mit Pute

3.8 (13 ocen)

Składniki

Mangold und Putenbrust

  • 500 g Mangold, Stiele von den Blättern getrennt
  • 20 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
  • 750 g Cidre
  • 1 TL weißer Pfeffer, gemahlen
  • 10 g Rosinen
  • 1 Prise Zucker
  • 20 g Zitronensaft
  • 500 g Putenbrustfilets, ohne Haut, in mundgerechten Stücken
  • 2 EL Limettensaft
  • 1 TL Salz

Helle Sauce

  • 100 g Crème fraîche
  • 10 g Zucker
  • 40 g Mehl

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1484 kJ / 355 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy