Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Frühlingszwiebeln, das Grün in feinen Ringen, das Weiße in groben Stücken
- ½ Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 400 g Salatgurken, entkernt, in Stücken
- 200 g Gewürzgurken
- 300 g Joghurt, 1,5% Fett
- 80 g Salatcreme, fettreduziert
- 2 TL Olivenöl
- 1 TL Salz
- 2 Msp. Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 2 Tomaten, in kleinen Würfeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 601 kJ / 143 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Sauerkraut-Kräuter-Salat
10 min
Radieschensalat
10 min
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15min
Cremige Kohlsuppe mit Schinken und Balsamico
30 min
Waldorfsalat
30 min
Radieschen-Ingwer-Dressing
10 min
Bohnen-Gurken-Salat mit Buttermilch-Minz-Dressing
40 min
Zucchini-Tsatsiki mit Minze
20 min
Radieschen-Gurken-Salat mit Räucherlachs
40 min
Käse-Dill-Aufstrich
5 min
Quark-Ei-Aufstrich
10 min
Apfel-Zwiebel-Aufstrich
1h 10 min