Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- 300 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 500 g Wasser
- 100 g Weißwein, trocken
- 200 g Milch
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 30 g Mehl
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Öl zum Braten
- 100 g Serrano-Schinken, in Scheiben
- 100 g Sahne
- 6 TL Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1143 kJ / 273 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Erbsensuppe mit Kürbiskernpesto
30 Min
Vogerlsalatsuppe mit Topfennockerl
50 Min
Süßkartoffel-Cremesuppe mit Orange
30 Min
Rucola Suppe
25 Min
Erbsencremesuppe
30 Min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 Min
Senfsüppchen
30 Min
Maronencremesuppe
30 Min
Rucola-Kartoffel-Suppe
25 Min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35 Min
Pastinaken-Cremesuppe
45 Min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40 Min