Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Erdnüsse, geröstet, gesalzen
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 TL Senfkörner
-
20
g Erdnussöl
lub 20 g Rapsöl - 200 g frische Pilze (z.B. Steinpilze, Kräuterseitlinge, Shiitakepilze), in Stücken
- 450 g Putenbrustfilet, ohne Haut
- 500 g Mangold
- 30 g Sojasauce, süß oder würzig
- 30 g Fischsauce
-
1
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Hühnerbrühe für 0,5 l Wasser - 150 g Wasser
- 2 Prisen Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1094 kJ / 261 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Zander auf Shiitake-Pak Choi
50 min
Gedämpfte Asia-Forellen auf Spinat
40 Min
Fisch auf Paprika-Couscous
40 Min
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Garnelen-Eintopf
45 Min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 Std.
Mangold in Cidre mit Pute
1 Std.
Tintenfisch mit Erbsen
35 Min
Spinat-Kokos-Eintopf
45 Min
Avocadosuppe mit Garnelen
15min
Seezunge mit Blumenkohlpüree und Kapernsauce - Kapari Soslu Dil Balığı ve Karnabahar Püresi
40 Min
Fischeintopf mit Koriander
45 Min