Pute mit Mangold und Pilzen

Pute mit Mangold und Pilzen

3.5 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portion

Składniki

  • Erdnüsse, geröstet, gesalzen
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Senfkörner
    1 TL
  • Erdnussöl
    20 g
    20 g Rapsöl
  • frische Pilze (z.B. Steinpilze, Kräuterseitlinge, Shiitakepilze), in Stücken
    200 g
  • Putenbrustfilet, ohne Haut
    450 g
  • Mangold
    500 g
  • Sojasauce süß oder würzig
    30 g
  • Fischsauce
    30 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    150 g
  • Salz
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 261 kcal / 1094 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...