Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Fischfilet, festfleischig, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 1 EL Zitronensaft
- ½ Bund Petersilie, frisch, ohne Stiele
- ½ Bund Dill, ohne Stiele
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g rote Paprikaschote, in Stücken
- 200 g grüne Paprika, in Stücken
- 200 g Porree, in Ringen (ca. 5 mm)
- 20 g Olivenöl
- 800 g Wasser
- 1 ½ Würfel Gemüsebrühe für je 0,5 l Wasser
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 50 g Nudeln, klein, z.B. Suppennudeln
- 100 g Sahne
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischsuppe mit Gemüse
35 Min
Ucha - Fischsuppe
50 min
Fisch-Gemüse-Suppe
40 Min
Nordische Minestrone
30 Min
Fischsuppe mit Gemüse
40 Min
Pangasiussuppe mit Garnelen
55min
Borschtsch mit Rindfleisch
1 Std. 10 Min
Tomaten-Fisch-Suppe
35 Min
Fisch-Minestrone
50 min
Fischeintopf mit Koriander
45 Min
Andalusische Fischsuppe
50 min
Mallorquinische Fischsuppe
35 Min