![Sopa miso con verduras Sopa miso con verduras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cdb4e900-2c66-4e78-9e06-e50b20339607/Derivates/bc5b85ee-6b98-4738-8815-d91613e994a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de aceite vegetal
- 200 g de hongos shiitake frescos, en cuartos
- 150 g de zanahoria, en bastones (0.5 cm x 8 cm)
- 95 g de poro, en rebanadas delgadas
- 900 g de caldo de verduras
- 40 g de pasta miso
- 80 g de agua
- 250 g de tofu firme, en cubos (1 cm)
- sal fina, al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- 6 cebollas cambray, cortadas en rebanadas (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 377 kJ / 90 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry verde thai vegetariano
35 min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 Min
Misoshiru (sopa miso)
15 Min
Ramen japonés
1 Std. 40 Min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30 min
Ramen de curry rojo con pollo
35 min
Sopa de flor de calabaza
35 min
Pollo al jengibre y ajonjolí con fideos de calabacín
40 Min
Arroz jazmín al vapor con té limón
40 Min
Poke bowl hawaiano
45 Min
Bowl de atún y aguacate
50 Min
Tabule de quinoa
10 min