Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 200 g onions, quartered
- 10 g extra virgin olive oil
-
400
g pork sausages, Italian (see tip), skins removed, broken up
lub Toulouse sausages, skins removed, broken up -
2
tsp Italian seasoning (see tip)
lub dried mixed herbs - ½ tsp dried chilli flakes (opcjonalnie)
- 160 g dry white wine
- 3 Tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 180 g orzo
- 600 - 700 g boiling water (see tip)
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2231 kJ / 533 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 1070 mg
Alternatywne przepisy
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
One-pot Moussaka
30 min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min
Prawn and Chorizo Paella
45 min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1 Std. 55 Min
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
1 godz. 30 min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40 min
Sausage and Bacon Casserole
50min
Chorizo and Butternut Squash Soup
30 min
Spicy Sausage Farfalle with Sun-dried Tomatoes and Olives - Farfalle con salsiccia piccante, pomodori secchi e olive
1h