Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 200 g onions, quartered
- 10 g extra virgin olive oil
-
400
g pork sausages, Italian (see tip), skins removed, broken up
lub Toulouse sausages, skins removed, broken up -
2
tsp Italian seasoning (see tip)
lub dried mixed herbs - ½ tsp dried chilli flakes
- 160 g dry white wine
- 3 Tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 180 g orzo
- 600 - 700 g boiling water (see tip)
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2231 kJ / 533 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 1070 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50min
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 Std. 40 Min
One-pot Moussaka
30min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min
Beef and Bean Enchiladas
40min