Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 240 g de sucre en poudre
- 200 g de lait
- 200 g de miel
- 2 œufs
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café rase de levure chimique (1/2 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1181.4 kJ / 279.4 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 58.1 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de ménage
2 Std. 45 Min
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1 Std. 30 Min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Kampanisu (biscuits finlandais)
30 Min
Cake à la noix de coco
55min
Gâteau au miel Kasutera (Castella)
1 Std. 45 Min
Gâteau au chocolat et fromage blanc
40 Min
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40 Min
Gâteau Émilie
45 Min
Gâteau fondant aux noix
40 Min
Gâteau magique à la vanille
3 Std. 15 Min
Gâteau de Savoie
55min