Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 125 g de beurre doux, et un peu pour les moules
- 225 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 30 g d'amandes en poudre
- 30 g de sucre en poudre
- 20 g de cacao en poudre amer
- 1 œuf
La ganache
- 170 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 115 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g de beurre doux
La garniture
- 24 - 32 gouttes de crème de vinaigre balsamique
- 250 g de framboises fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2036 kJ / 488 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins au chocolat et aux noix de pécan
40min
Chaussons aux pommes
2h
Minitartes fines au chocolat
1h 30min
Sucettes de fruits au chocolat
30min
Tarte aux fraises
4h
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45min
Tarte cookie au chocolat
5h 10min
Brownie
45min
Tartelettes amandine aux framboises
1h 20 min
Tarte chocolat caramel
2h 15min
Roulé chocolat-noisette
1h
Roulé au chocolat
1h 30min