Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de farine de blé
- 140 g de sucre roux
- 1 c. à café levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 130 g de beurre
- 150 g pépites de chocolat
- 25 bonbons au caramel, type Werther's Original
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 748.7 kJ / 177.8 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 63.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés léopard
1h 15 min
Cookies fourrés à la pâte à tartiner
1h 10min
Pastador aux speculoos
20 min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30min
Cookies chocolat-cacahuète
35 Min
Cookie géant
40min
Cookies fleur de sel, parmesan et herbes de provence
45min
Sablés au sarrasin, sésame et chocolat
35 Min
Brownies au caramel
1h 20 min
Cookies choco-speculoos
30min
Sablés nantais
2u. 40min
Brookie
1h