Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le crémeux cacahuètes
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 3 jaunes d'œufs
- 25 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g de beurre de cacahuète, ou de purée de cacahuète lisse
Le streusel
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de cassonade
- 60 g de farine de blé
- 75 g de poudre d'amande
- 1 pincée de fleur de sel
Les bananes au caramel
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 50 g de crème fraîche
- 1 pincée de vanille en poudre
- 1 c. à soupe d'eau
- 70 g de sucre en poudre
- 30 g de beurre
- le jus d'1/2 citron jaune
- 6 bananes, coupées en rondelles
- 15 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1974.8 kJ / 473.6 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charlotte chocolat-coco
12h
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 Std. 35 Min
Tarte fine façon cheesecake
4h
Jardin de Pâques
2 godz. 25 min
Le vendômois
5h
Tarte choco-cookies
12 Std. 25 Min
Sorbet cerise et lait de coco
3h 15 min
Délice pomme-speculoos
12h
Dômes banane et chocolat
6h 30min
Bavarois litchis-framboises
4h
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Saucisson au chocolat blanc
5h 15min