Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g d'huile neutre pour le moule
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 500 g de crème de marrons
- 40 g de farine de châtaigne
- 1 sachet de levure chimique, sans gluten
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 c. à soupe de vinaigre de cidre
- le zeste d'½ citron jaune non traité, râpé (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1047.3 kJ / 248.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau sans gluten citron et coco
1 Std. 15 Min
Breadcake à la farine de châtaigne et au gingembre
50 Min
Biscuits aux éclats de marrons
45 Min
Gâteau revigorant
1 Std.
Fondant chocolat et crème de marrons sans gluten
50 Min
Cake au thé à la bergamote
1 Std. 25 Min
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Gâteau de quinoa au chocolat
2 godz. 35 min
Gâteau aux pommes
40 Min
Cake sans gluten aux fruits confits et raisins secs
2 Std. 15 Min
Cookie aux agrumes sans gluten
30 Min
Gaufres à la farine de châtaigne
1 Std.