Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 60 g de aceite de girasol
- 80 g de azúcar
- 250 g de harina de fuerza
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 2 cucharadas de vainilla líquida
- 200 - 220 g de chocolate con leche (10 barritas)
- 30 - 40 g de mantequilla fundida
- Wartości odżywcze
- na 10 unidades
- Kalorie
- 15210 kJ / 3640 kcal
- Białko
- 70.2 g
- Węglowodany
- 523.7 g
- Tłuszcz
- 140.3 g
- Błonnik
- 21.9 g
Alternatywne przepisy
Crema de chocolate y avellanas
15min
Brioche de chocolate y avellana
2h 20min
Roscón de Reyes
4h
Bizcocho cebra
1h 10min
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3 godz. 35 min
Bambas de nata
1h 50 min
Suizos
2h 30 min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2h 10min
Magdalenas de nata
1h
Magdalenas rellenas de chocolate
30min
Molletes de Antequera
2 Std. 45 Min
Ensaimadas individuales
9 Std.