Roscos chiclaneros

Roscos chiclaneros

4.2 53 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
60 unidades

Składniki

  • 120 g de azúcar
  • 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
  • 4 huevos
  • 80 g de aguardiente
  • 100 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar las manos)
  • 200 g de leche
  • 3 sobres de gaseosa en polvo
  • 820 g de harina de repostería
  • 1000 g de aceite para freír
  • 200 - 300 g de azúcar glas (para rebozar)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 1.9 g
Kalorie 360 kJ / 86 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 11.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...