Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de azúcar
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 4 huevos
- 80 g de aguardiente
- 100 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar las manos)
- 200 g de leche
- 3 sobres de gaseosa en polvo
- 820 g de harina de repostería
- 1000 g de aceite para freír
- 200 - 300 g de azúcar glas (para rebozar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1 godz. 10 min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 min
Cortadillos de cidra
1h
Pestiños borrachuelos
50 min
Milhojas de merengue
1h 40min
Roscos de vino
45 min
Roscas de limón y anís de Ribeira
2h 30min
Pudin de pan
3h
Pestiños andaluces
1h
Tocino de cielo
4h 30min
Poleá
15 Min
Flan de turrón
3h 40min