Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 400 g breite, grüne Bohnen, frisch, in Stücken (3 cm)
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 439 kJ / 103 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat Badische Art
6 godz.
Bohnen-Tomaten-Salat
30 Min
Gemüseeintopf Ägäis
50 Min
Rosenkohl mit Kartoffeln und Tomatensauce
50 Min
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30 Min
Weiße Bohnen mit Salbei
14 Std.
Auberginenschiffchen mit Hackfleisch - Karnıyarık
1 godz.
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14 Std.
Melanzani-Gemüse mediterran
35 min
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14 Std.
Gefüllte Paprika - Zeytinyağlı Biber Dolması
1 Std. 10 Min
Gigantes (Weiße Riesenbohnen im Tomatensud)
45 min