Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 400 g breite, grüne Bohnen, frisch, in Stücken (3 cm)
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 439 kJ / 103 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Gefüllte Paprika - Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 10min
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30min
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14 Std.
Kichererbsenletscho mit Schnittlauchrahm
35 Min
Gemüseeintopf Ägäis
50min
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14 Std.
Kartoffelsalat Ägäis
50min
Rosenkohl mit Kartoffeln und Tomatensauce
50min
Gigantes (Weiße Riesenbohnen im Tomatensud)
45min
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30min
Türkisches Gemüse
30min