Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 Dose Sauerkraut (Abtropfgew. 285 g)
- 600 g Kartoffeln, in Stücken
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 TL Salz
- 10 EL Öl
- 250 g Saure Sahne
- 4 EL Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 2135 kJ / 510 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig
20 min
Pak Choi mit Shimejipilzen (青菜炒鸿喜菇)
20 min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
1h
Kohlrabitaler mit pikantem Omelette
30 min
Pilzreis mit Eiern im Tomatennest
50 min
Kohlrabisuppe mit geröstetem Quinoa
50 min
Kartoffel-Flammkuchen
40 min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 min
Kohlpäckchen
1h
Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping
45 min
Kartoffel-Spinat-Pizza
1h 5min
Brotfrikadellen
25 min