![Gemüseeintopf Ägäis Gemüseeintopf Ägäis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/151DB46F-5A3E-445C-B3CD-97FCA375CCD0/Derivates/5CF0BABC-47AB-4E8A-9EAA-D601F4758362.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- ½ Bund Dill, ohne Stiele
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 500 g Kartoffeln, in Stücken (3 cm)
- 300 g Zucchini, in Scheiben (1 cm)
- 200 g Auberginen, in Stücken (3 cm)
- 700 g Wasser
- 30 g Tomatenmark
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 250 g Tomaten, in Stücken
- 2 TL Paniermehl
- 50 g Feta, zerkrümelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 989 kJ / 236 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüsesuppe mit Bulgur
45min
Minestrone mit Kichererbsen
13 godz.
Bohnensuppe mit Nudeln
40min
Kichererbsensuppe mit Lamm
45min
Grüne Minestrone
30min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30min
Fischeintopf mit Koriander
45min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 min
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1h
Pilze mit Kichererbsen
9h
Borschtsch vegetarisch
1 Std. 10 Min
Fisch-Gemüse-Suppe
40min