Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 50 g Risottoreis
- 10 g getrocknete Steinpilze
- 20 g Tomatenmark
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Sternanis
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 20 g getrocknete Tomaten, in Streifen
- 1 Zucchini, klein (160 g), längs halbiert, in Stücken (5 mm)
- 150 g Porree, in dünnen Ringen
- 300 g Brokkoli, in kleinen Röschen
- 200 g Möhren, schmal, in schrägen Scheiben
- 1 Dose weiße Bohnen, abgetropft, klein (400 g)
- 1 TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 TL Chiliflocken
- 6 Scheiben Graubrot (à ca. 15 g)
- 6 Scheiben Käse (z.B. Raclettekäse, à ca. 10 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1282 kJ / 306 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Gemüsesuppe alla Nonna
50min
Ratatouille Suppe
30 min
Minestrone mit Cannellini-Bohnen
40 min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55min
Minestrone
40 min
Frühlings-Minestrone
45 min
Kürbiseintopf
1h 30min
Grüne Minestrone
30 min
Minestrone mit Kichererbsen
13h
Italienischer Gemüsetopf
10 godz.
Bohneneintopf mit Feta
45 min
Herbstliche Minestrone
1 Std. 20 Min