Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Chilischote, entkernt
- 25 g Olivenöl
-
800
g Tomaten, reif, geviertelt und entkernt
lub 1 Dose Tomaten (800 g) - 30 g Tomatenmark
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 359 kJ / 94 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Tomaten-Spinat-Nudeln
35min
Würzige Basis-Tomatensauce
35min
Sauce all'Arrabiata
25min
Sauce all'amatriciana
20 min
Sauce alla Puttanesca
25min
Spaghettini aglio olio mit Cherry-Tomaten
25min
Tomatensauce
30 min
Tomaten-Knoblauch-Pasta
30 min
Spaghettini mit Paprika
1h
Tomaten-Kapern-Pasta
35min
Pasta all´arrabiata
30 min
Frische Tomaten-Pasta
25min