Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Chilischote, entkernt
- 25 g Olivenöl
-
800
g Tomaten, reif, geviertelt und entkernt
lub 1 Dose Tomaten (800 g) - 30 g Tomatenmark
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 359 kJ / 94 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Sauce alla Puttanesca
25 Min
Pasta all´arrabiata
30 Min
Spaghetti alla "Norma"
35min
Paprika-Salami-Sauce
45 Min
Tomaten-Kapern-Pasta
35min
Sauce all'Arrabiata
25 Min
Spaghettini mit Paprika
1 Std.
Sauce all'amatriciana
20min
Tomaten-Salbei-Sauce
30 Min
Spaghettini aglio olio mit Cherry-Tomaten
25 Min
Frische Tomaten-Pasta
25 Min
Würzige Basis-Tomatensauce
35min