![Sauce all'Arrabiata Sauce all'Arrabiata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e2fae736-c40c-42e6-b4de-0928ce14b68d/Derivates/41605fd5-d9cf-477f-b18f-88853cd5de9a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 5 getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 1 - 2 Chilischoten, rot, getrocknet
- 10 g Öl
-
1
Dose stückige Tomaten (400 g)
lub 400 g Tomaten, in Stücken - 20 g Tomatenmark
- 1 TL Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Basilikum
- 100 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 366 kJ / 87 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Pesto
10 min
Pasta alla Putanesca
45 Min
Sauce all'amatriciana
20 min
Tomaten-Kapern-Pasta
35 min
Sauce alla Puttanesca
25 min
Pappardelle in Pfefferbutter
20 min
Spaghettini aglio olio mit Cherry-Tomaten
25 min
Pasta all´arrabiata
30 min
Tomatensugo all'arrabbiata
30 min
Tomaten-Knoblauch-Pasta
30 min
Diavolo-Spaghetti
40 min
Rotes-Pesto-Dressing zu Nudelsalat
10 min