![Erbsencremesuppe Erbsencremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9341F739-CED3-4539-9550-D628FB410001/Derivates/A4AEDAB0-64E5-4EDB-BDD0-6FEECB9A0E22.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 500 g Erbsen, frisch oder tiefgekühlt
- 500 g Wasser
- 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- 30 g Weißwein
- 200 g Crème fraîche
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Salz
- ½ Päckchen Kresse zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1428 kJ / 341 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7.1 g
Alternatywne przepisy
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35min
Zwiebelsuppe
40min
Erbsensuppe mit Kürbiskernpesto
30min
Erbsen-Curry-Suppe
40min
Käsesuppe
15 Min
Kartoffel-Kräuter-Suppe
45min
Kartoffel-Käse-Suppe
30min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Möhrencremesuppe mit Wiener Würstchen
30min
Zweierlei Erbsensuppe
50min
Paprikacremesuppe
20 min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50min