Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 500 g Spargel, weiß
- 250 g rohe Garnelen, TK, aufgetaut und abgetropft
- 30 g Öl
- 1 Knoblauchzehe
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 800 g Wasser
- 60 g Butter
- ¼ TL Zucker
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 50 g Schalotten
- 250 g Risottoreis
- 100 g Weißwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2598 kJ / 621 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 min
Lachs-Fenchel-Risotto
25min
Schweinefilet mit Zucchini-Risotto
1h
Pasta mit Spargel-Zitronensauce und Garnelen
35min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Risotto mit Steinpilzen
50min
Spargel-Safran-Risotto
35min
Risotto mit Kaiserschoten und Lammrücken-Medaillons
40 min
Steinpilz-Risotto
40 min
Spargel-Bärlauch-Risotto
35min
Grünes Spargel-Risotto
45 min
Lachs mit Zitronenrisotto
40 min