![Spinatspätzle mit Champignonsauce Spinatspätzle mit Champignonsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BA5E11ED-37BE-47FA-9367-BB9AF7BFA759/Derivates/13856FB8-4FD5-4D5F-8E3A-11CA20357488.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Emmentaler, in Stücken
Spinatspätzle
- 100 g Wasser und Wasser zum Garen der Spätzle
- 300 g frischer Blattspinat, grob gehackt
- 350 g Mehl
- 2 Eier
- 1 TL Salz und Salz zum Garen der Spätzle
- Öl zum Einfetten
Champignonsauce und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
-
30
g Rapsöl
lub 30 g Butter - 250 g Champignons, in Scheiben (5 mm)
- 150 g Crème fraîche
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2953 kJ / 705 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Pilz-Lasagne
2h 30min
Gemüse-Lasagne
2h
Kohlrabi-Spinat-Lasagne
1h 45min
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2h 30min
Spinat-Käse-Spätzle
20p
Pressknödel mit Schwammerl und Salsa-Verde-Dip
2 Std. 35 Min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1h
Überbackene Cannelloni mit grüner Gemüsefüllung
1h 45min
Gefüllte Zucchini mit Tomatenreis
1 Std. 40 Min
Gemüsestrudel mit Knoblauchsauce
50 Min
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55 min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40p