Spaghetti alla "Norma"

Spaghetti alla "Norma"

4.6 899 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • natives Olivenöl
    40 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    600 g
    600 g Tomaten, entkernt, in Würfeln (2-3 cm)
  • Tomatenmark
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Basilikum abgezupft
    1 Stängel
  • Salz und mehr zum Kochen der Nudeln
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Olivenöl zum Braten
  • Auberginen in Scheiben (2-3 mm)
    300 g
  • Wasser zum Kochen der Nudeln
  • Spaghetti
    400 g
  • Ricotta
    100 g
  • Basilikum abgezupft zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 570 kcal / 2386 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 77 g
Błonnik 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...