Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Bund Radieschen, ohne Blätter
- Salz
- 75 g Edamer, 30 % Fett i. Tr., in Stücken
- 20 g Balsamico, hell
- 1 TL scharfer Senf
- 1 Prise Pfeffer
- 20 g Öl
- 2 Spritzer Süßstoff (opcjonalnie)
- 2 Eier, hartgekocht, geschält, halbiert
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 8 - 12 grüne Salatblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 658 kJ / 157 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Rotkohlsalat
2 Std. 20 Min
Weißkohlrohkost
10 Min
Radieschen-Apfel-Salat
10 Min
Radisalat
10 Min
Bohnensalat mit Tomatendressing
35 min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20min
Radieschen-Rettich-Salat
15min
Blumenkohlsalat
40 min
Gefüllte Rote Rüben mit Rotkrautsalat
1 Std.
Bunter Rettichsalat
1 Std. 10 Min
Radieschen-Gurken-Salat mit Räucherlachs
40 min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10 Min