Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Bund Radieschen, ohne Blätter
- Salz
- 75 g Edamer, 30 % Fett i. Tr., in Stücken
- 20 g Balsamico, hell
- 1 TL scharfer Senf
- 1 Prise Pfeffer
- 20 g Öl
- 2 Spritzer Süßstoff (opcjonalnie)
- 2 Eier, hartgekocht, geschält, halbiert
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 8 - 12 grüne Salatblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 658 kJ / 157 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sauerkraut-Kräuter-Salat
10min
Eiersalat
50min
Kräuterdressing
10min
Radisalat
10min
Gurkensauce
10min
Spitzkohl-Paprika-Salat
10min
Blumenkohlsalat
40min
Radieschen-Gurken-Salat mit Räucherlachs
40min
Griechischer Weißkrautsalat
2小时 15 分钟
Radieschen-Rettich-Salat
15 Min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 Min
Radieschen-Apfel-Salat
10min