Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g reife Tomaten, geschält, geviertelt
- 20 g Zitronensaft
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3054 kJ / 718 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 173 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quittenkonfekt
1h 25min
Tomatenkern-Konfitüre
25 min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min
Orangen-Möhren-Marmelade
40 min
Erdbeer-Curry-Ketchup
40 min
Pfirsich-Chutney
50 min
Grober Senf
48h
Tomaten-Ketchup
40 min
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20 min
Zitronen-Marmelade
30 min
Birnenkonfitüre
20 min
Ketchup aus frischen Tomaten
1 godz. 20 min