Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beerenkaltschale
- 500 g Beeren, gemischt, frisch, nach Saison
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 400 g Orangensaft
- 15 - 20 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 2 TL Speisestärke
Schneeklößchen
- 2 Eiweiß
- 30 g Zucker
- Wasser zum Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Grießflammeri
2 Std. 30 Min
Kirschensuppe
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50min
Eierschecke
6 godz. 30 min
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1小时
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1小时 15 分钟
Eierschecke
7h
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1hod. 40min
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10h 45min
Heißer Eierpunsch mit weißer Schokolade
15 Min
Birnenklütje
1 Std. 10 Min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min