Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beerenkaltschale
- 500 g Beeren, gemischt, frisch, nach Saison
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- 400 g Orangensaft
- 15 - 20 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 2 TL Speisestärke
Schneeklößchen
- 2 Eiweiß
- 30 g Zucker
- Wasser zum Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1h
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 dk
Quarkcreme mit Orange
2h
Kirschensuppe
2h 30min
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3h 40min
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1h
Baumkuchen mit Baileys-Zabaglione
2h 15min
Senfeier
1 Std. 5 Min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1sa 15 dk
Senfeier mit Kartoffeln
1h
Eier in Petersiliensauce
1h
Schmorgurken
30min