Urządzenia i Akcesoria
Radieschen-Rettich-Salat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
8 Portionen
Składniki
-
rote Zwiebel halbiert1
-
Petersilie abgezupft4 Stängel
-
Radieschen (ca. 2 Bund), halbiert300 g
-
Rettich, frisch in Stücken (3 cm)400 g
-
Äpfel, Sorte Pink Lady entkernt, geviertelt200 g
-
Zitronensaft20 g
-
Dijon-Senf15 g
-
süßer Senf15 g
-
Weißweinessig20 g
-
Öl40 g
-
Zucker1 TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Eier wachsweich gekocht, geviertelt2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
439 kJ /
105 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Barbecue
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bunter Spargelsalat
40 min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 min
Bunter Rettichsalat
1 godz. 10 min
Fenchelsalat mit bunten Tomaten
10 min
Radisalat
10 min
Rheinischer Wurstsalat
1 godz. 15 min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10 min
Radieschensalat
10 min
Blumenkohlsalat
40 min
Krautsalat mit Leberkäse
25 min
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15 min
Pikanter Möhren-Kohlrabi-Salat
10 min