Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Möhre, in Stücken
- 400 g Spitzkohl, in Stücken
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 EL Apfelessig
- 4 EL Rapskernöl
- Salz zum Abschmecken
- ½ TL Zucker
- 1 TL Kümmel, ganz
- 3 Prisen Pfeffer
- 400 g Wasser
- 4 Eier
- 400 g Leberkäse, in Scheiben (1 cm)
- 4 EL Röstzwiebeln
- 4 Laugenbrezel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3322 kJ / 794 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 50 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fränkisches Apfelweißkraut
50 menit
Griechischer Krautsalat
20 min
Radisalat
10 min
Bunter Rettichsalat
1h 10 min
Spitzkohl-Paprika-Salat
10 min
Blumenkohlsalat
40 min
Wurstsalat mit Laugencroutons
1j 20 menit
Wirsing-Speck-Salat
30 min
Rheinischer Wurstsalat
1 Std. 15 Min
Griechischer Weißkrautsalat
2h 15 min
Radieschen-Rettich-Salat
15min
Kartoffelsalat für Eilige
45 Min