Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Walnusshälften
- 675 g Wasser
- 8 Eier (Kl. M)
- 2 Kartoffeln, mittelgroß, halbiert
- 1 ¾ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 3 Staudensellerie-Stangen, in Stücken, Grün zum Garnieren zur Seite gelegt
- 2 Äpfel, rot, geviertelt, in dünnen Scheiben
- 2 EL Zitronensaft
- 150 g Salatcreme
- 200 g Sahnejoghurt
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- ½ Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2438 kJ / 581 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Radieschensalat
10 Min
Weißkohlrohkost
10 Min
Gefüllte Eier
25 Min
Rote-Bete-Salat mit Apfel
10 Min
Griechischer Krautsalat
20 Min
Waldorfsalat
30 Min
Eierschecke
7h
Käsecreme mit Radieschen und Äpfeln
15 Min
Blumenkohlsalat
40 Min
Möhren-Apfel-Rohkost auf Chicorée
15 Min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 Min
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
2 Std.