Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Spitzkohl (ca. 300 g), in Stücken (4 cm)
- ¾ TL Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 3 Prisen Zucker
- ½ TL Chiliflocken
- 2 EL Olivenöl
- 1 EL Apfelessig
- 20 g Oliven, schwarz, entsteint
- 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 250 g Fladenbrot
- 1 Avocado, reif, in Stücken (3 cm)
- 200 g körniger Frischkäse
- 20 g Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohlsalat
25 min
Weißkohlrohkost
10min
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15 Min
Weißkohlsalat
2 godz. 20 min
Blumenkohl-Rotkohl-Salat
25 min
Bunter Rettichsalat
1 godz. 10 min
Blumenkohlsalat
40 min
Rotkohl-Slaw
50 min
Rotkohlsalat
2 godz. 20 min
Griechischer Weißkrautsalat
2h 15min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 min
Krautsalat mit Leberkäse
25 min