Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Apfel, rotschalig, geachtelt
- 150 g Rote Bete, gekocht, in Stücken
- 1 Zwiebel (75 g), halbiert
- 20 g Zitronensaft
- 100 g Saure Sahne
- 150 g Quark
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 3 Stängel Dill, abgezupft
- 400 - 500 g Matjesfilets, gewürfelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 313 kJ / 75 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes-Katersalat
55min
Krabbenaufstrich mit Crème fraîche
5 Min
Geflügelleberwurst
6h 40 min
Matjes mit Radieschensalat
50 Min
Eingelegte Heringe
12h
Makrelen-Frischkäse-Aufstrich
10 Min
Schinkenaufstrich Teewurst-Style
10 Min
Geflügellebercreme
5 Std. 30 Min
Champignons in Öl-Wein-Rosmarin-Marinade
2 Std.
Fleischsalat
10 Min
Roter Frischkäse
5 Min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 Min