Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami

Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami

3.5 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 50 min
2 sztuki

Składniki

Migdałowa okara
  • migdałów, blanszowanych bez skórki
    100 g
  • wody
    1400 g
  • soli
    1 szczypta
  • miodu
    30 g
    30 g syropu z agawy
Keks migdałowy
  • jajka w temp. pokojowej
    4
  • jogurtu sojowego w temp. pokojowej
    125 g
    125 g jogurtu naturalnego, bez laktozy, w temp. pokojowej
  • pasty miso (opcjonalnie) jasnej
    15 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • proszku do pieczenia
    1 czubata łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • zielonych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
    40 g
    40 g czarnych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
    40 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 864 kcal / 3617.4 kJ
Białko 34.5 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 88 g
Błonnik 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...