Wersje kompatybilne
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Migdałowa okara
- 100 g migdałów, blanszowanych, bez skórki
- 1400 g wody
- 1 szczypta soli
- 30 g miodu
Keks migdałowy
- 4 jajka, w temp. pokojowej
- 125 g jogurtu sojowego, w temp. pokojowej
- 15 g pasty miso, jasnej (opcjonalnie)
- 150 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
- 40 g pomidorów, suszonych, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 3617.4 kJ / 864 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 10.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z grzybami i karpiem
2h 35 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 Min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1h 30min
Tiramisu bez laktozy
12h 40min
Ciasto orzechowe
1h 40min
Keks migdałowo - gryczany
1h
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Ciasto serowe (Tiropita)
1h 10min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 Std. 40 Min
Oponki (bez cukru)
45min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8h