Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
TM5 TM6

Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami

3.3 (7 ocen)

Składniki

Migdałowa okara

  • 100 g migdałów, blanszowanych, bez skórki
  • 1400 g wody
  • 1 szczypta soli
  • 30 g miodu

Keks migdałowy

  • 4 jajka, w temp. pokojowej
  • 125 g jogurtu sojowego, w temp. pokojowej
  • 15 g pasty miso, jasnej (opcjonalnie)
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
  • 40 g pomidorów, suszonych, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
3617.4 kJ / 864 kcal
Białko
34.5 g
Węglowodany
88 g
Tłuszcz
48 g
Błonnik
10.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy