
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 50 min
2 sztuki
Składniki
Migdałowa okara
-
migdałów, blanszowanych bez skórki100 g
-
wody1400 g
-
soli1 szczypta
-
miodu30 g
Keks migdałowy
-
jajka w temp. pokojowej4
-
jogurtu sojowego w temp. pokojowej125 g
-
pasty miso (opcjonalnie) jasnej15 g
-
mąki pszennej150 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
zielonych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki40 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki40 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
864 kcal /
3617.4 kJ
Białko
34.5 g
Tłuszcz
48 g
Węglowodany
88 g
Błonnik
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska