Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 50 min
2 sztuki
Składniki
Migdałowa okara
-
100 g migdałów, blanszowanych bez skórki
-
1400 g wody
-
1 szczypta soli
-
30 g syropu z agawy30 g miodu
Keks migdałowy
-
4 jajka w temp. pokojowej
-
125 g jogurtu naturalnego, bez laktozy, w temp. pokojowej125 g jogurtu sojowego w temp. pokojowej
-
15 g pasty miso (opcjonalnie) jasnej
-
150 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g czarnych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki40 g zielonych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
34.5 g
Kalorie
3617.4 kJ /
864 kcal
Tłuszcz
48 g
Błonnik
10.2 g
Węglowodany
88 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem
1 godz. 35 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Moczka wegańska
45 min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 godz.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25 min
Keks migdałowo - gryczany
1 godz.
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1 godz. 45 min