Bagietki bezglutenowe na piwie

Bagietki bezglutenowe na piwie

4.0 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 godz.
3 sztuki

Składniki

Zaczyn
  • 45 g mąki gryczanej (opcjonalnie)
  • 30 g mąki ryżowej
  • 85 g wody
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
Bagietki
  • olej ilość do natłuszczenia miski
  • 330 g piwa bezglutenowego
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
  • 250 g miks mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
  • 50 g mąki ryżowej plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
  • 30 g mąki gryczanej
  • 40 g mąki teff
  • 20 g łusek babki płesznik (psyllium)
    20 g nasion babki płesznik (psyllium)
  • 1 łyżeczka soli
Pieczenie
  • 200 g wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 14.87 g
Kalorie 2715 kJ / 650 kcal
Tłuszcz 17.68 g
Błonnik 5.23 g
Węglowodany 107.72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...