Bagietki bezglutenowe na piwie

Bagietki bezglutenowe na piwie

4.1 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 godz.
3 sztuki

Składniki

Zaczyn
  • mąki gryczanej (opcjonalnie)
    45 g
  • mąki ryżowej
    30 g
  • wody
    85 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
Bagietki
  • olej ilość do natłuszczenia miski
  • piwa bezglutenowego
    330 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • suchych drożdży (7-8 g)
    1 opakowanie
  • miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
    250 g
  • mąki ryżowej plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
    50 g
  • mąki gryczanej
    30 g
  • mąki teff
    40 g
  • łusek babki płesznik (psyllium)
    20 g
    20 g nasion babki płesznik (psyllium)
  • soli
    1 łyżeczka
Pieczenie
  • wody
    200 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 650 kcal / 2715 kJ
Białko 14.87 g
Tłuszcz 17.68 g
Węglowodany 107.72 g
Błonnik 5.23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...