
Urządzenia i Akcesoria
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
mastyksu (opcjonalnie)3 kawałki
-
nasion wiśni wonnej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
cukru110 g
-
mleka100 g
-
suchych drożdży (patrz wariant)2 łyżeczki
-
jajka3
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia450 g
-
soli1 szczypta
-
masła miękkiego70 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
-
migdały, w płatkach (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
243 kcal /
1023 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA GRECKA
10 Przepisów
Polska
Polska