Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tarteboden
- 200 g Mehl
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g brauner Zucker
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- Hülsenfrüchte zum Blindbacken
Füllung und Fertigstellung
- 50 g Mandeln
- 1 Sternanis
- 90 g Zucker
- 100 g Butter, in Stücken
- 100 g Mehl
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 3 Eier
- 200 - 250 g Pflaumen, in Spalten
- 3 EL gehobelte Mandeln
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 47 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pistazien-Orangen-Dattel-Kekse
1 godz. 20 min
Zitrus-Mousse mit Orangenfilets
5h 30min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Schnelle Erdbeer-Tarte
2h
Scones mit Aprikosen und Haselnüssen
30 min
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2h
Birnentarte
2h
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 godz. 20 min
Carina-Kuchen
2h 30min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1 godz. 30 min
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min