Urządzenia i Akcesoria
Sauerteigpizza mit Porree und Coppa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Roggenmehl Type 1150200 g
-
Sauerteig-Extrakt (z.B. von Seitenbacher)2 geh. TL
-
frische Hefe15 g
-
Salz2 TL
-
Wasser300 g
-
Balsamico, dunkel10 g
Belag und Fertigstellung
-
Cheddar in Stücken (2 cm)50 g
-
Crème fraîche400 g
-
Zitronensaft4 - 5 Spritzer
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Porree in Ringen (5 mm)220 g
-
Coppa in Scheiben100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
14 g
Kalorie
1890 kJ /
451 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Magazin 5/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Oberländer
14 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 godz.
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Waldstauden-Roggenbrot
23 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min