Römische Pizza Bianco
TM6

Römische Pizza Bianco

4.1 (10 ocen)

Składniki

Poolish

  • 3 g frische Hefe
  • 1400 g Wasser
  • 100 g Vollkorn-Weizenmehl
  • 150 g Weizenmehl Type 550
  • 30 g Zitronensaft

Pizzateig

  • 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
  • 10 g Salz
  • 15 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
  • 30 g Zitronensaft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1644 kJ / 393 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
75 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
3.9 g
Sód
646 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy