Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Würfel Hefe (20 g), zerkrümelt
- 300 g Wasser
- 100 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten und Bestreichen
- 1 gestr. TL Zucker
- 530 g Weizenmehl Type 550
- 30 g Hartweizengrieß
- 2 TL Salz
- 30 g Bärlauchblätter, frisch, in feinen Streifen
- 1 TL Meersalz, grob
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 6475 kJ / 1547 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 204 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Błonnik
- 11.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Röggelchen
48h
Frischkäse-Éclairs
2j
Bärlauch-Crêpes mit Frischkäsecreme und Eisbergsalat
1 Std. 15 Min
Bärlauchöl
15min
Bärlauch-Scones
35 Min
Bärlauch-Tomaten-Schnecken
2j
Bärlauch-Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Herzhafte Bärlauch-Küchlein
45 Min
Bärlauch-Faltenbrot
2j 30 menit
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3sa
Kürbis-Zupfbrot
2h 40 min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2j