Glutenfreie Mandel-Tartelettes mit Orangencurd
TM6

Glutenfreie Mandel-Tartelettes mit Orangencurd

3.5 (12 ocen)

Składniki

Orangencurd

  • 200 g Zucker
  • 2 Orangen, unbehandelt, Schale fein abgerieben und 100 g Saft ausgepresst
  • 120 g Butter, in Stücken
  • 3 Eier

Mandelboden

  • 150 g Mandeln, blanchiert
  • 110 g Butter, in Stücken
  • 100 g Kokosmehl
  • 2 Eier
  • 50 g Zucker
  • 10 g Wasser
  • ¼ TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1742 kJ / 416 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
1.7 g
Sód
80 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy