Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g butter, softened, plus extra for greasing
- 6 cooking apples (approx. 800 g) (see Tip)
- 500 g water
- 250 g caster sugar, plus extra for sprinkling
- 4 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 250 g self-raising flour
- slivered almonds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1253 kJ / 298 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 225.1 mg
Alternatywne przepisy
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Home-style sponge cake
2h 30min
Apple cake
1 Std.
Lemon cake
2h
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Mini French apple cakes
1 godz. 35 min
Apple sponge pudding
1h 20min
Apple and date cake
1h 30min
Orange and almond cake
2h 20min
Apple shortcake
1 Std. 50 Min
Caribbean carrot cake
2h 10min