Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 pimentos vermelhos grandes ou variados
- 150 g queijo cheddar cortado em pedaços
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- ½ malagueta (opcjonalnie)
- 30 g azeite
- 400 g tomate em pedaços
- 100 g vinho branco
- 500 g carne de vaca picada
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de cominhos em pó
- 350 g feijão-preto cozido escorrido
- 150 g milho cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2160 kJ / 516.3 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 699.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wraps mexicanos
30 Min
Cocotes
40 min
Sopa de tomate
45 Min
Salada de salsicha, queijo e rabanetes - TM5
25 Min
Crocante mediterrânico
50 Min
Penne com legumes no forno
1h 5min
Lombinhos de porco com crosta de pistácio e puré de couve-flor - TM5
2h 30 min
Tarte de cogumelos e castanhas
1 Std. 25 Min
Bacalhau com vinho do Porto
45 Min
Pappardelle com bacon e alho-francês
30 Min
Penne com beringela no forno
50 Min
Salteado de camarão com cogumelos e couve
20 Min