Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- 70 g de sucre glace maison
- 50 g de lait
La garniture
- 250 g de mascarpone
- 20 g de sucre glace maison
- 125 g de framboises fraîches
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- 100 g de groseilles rouges
- 300 g de fraises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2474.5 kJ / 589.7 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 35.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
50 min
Tarte aux fraises
4h
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Tarte tutti frutti à la vanille
3 godz. 20 min
Gâteau basqu'ô fraises
1h 45min
Tartelettes à la faisselle et aux mûres
50 min
Tatin de poire au caramel
1 Std. 10 Min
Fraisier macaroné revisité
2 Std. 45 Min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Tarte à la compote de pomme
3h
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 Std. 30 Min