Zuppa di vongole e uova

Zuppa di vongole e uova

3.7 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 spicchi di aglio
  • 80 g di cipolla rossa a pezzi
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 2 limoni
  • 4 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1000 g di vongole fresche, tipo telline, spurgate
  • 50 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale grosso
  • 8 fette di pane tostato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.3 g
Kalorie 1734 kJ / 414 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 42.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...