Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 80 g di cipolla rossa a pezzi
- 1 peperoncino secco piccante
- 2 limoni
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1000 g di vongole fresche, tipo telline, spurgate
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 8 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1734 kJ / 414 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lumachine in rosso
1h 40min
Harira
40min
Vongole e cozze alla marinara
3 Std.
Manzo teriyaki con riso
1 Std. 50 Min
Riso al curry gamberi e verdure
40min
Filetto di pesce con germogli di soia in salsa piccante
Keine Bewertungen
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2h 10min
Udon con salsa di miso e pollo
2h 45min
Pollo alla pechinese
55 min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35min
Caipirinha
10 Min
Bloody Mary
10 Min