Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne (20x20 cm circa)
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di cipolla
- 220 g di peperone giallo a tocchetti (1 cm circa)
- 220 g di peperone rosso a tocchetti (1 cm circa)
- 400 g di melanzane violette rotonde a tocchetti (1 cm circa)
- 100 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 25 g di olive taggiasche denocciolate
- 5 foglie di basilico fresche, lavate e spezzettate grossolanamente
- 2 pizzichi di sale
- 200 g di Feta, sbriciolata grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1991 kJ / 476 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi ripieni al cous cous
1 godz.
Lasagne di ricotta e melanzane a vapore
1h 25min
Carbonara vegetariana
30 min
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35min
Girelle ai cereali con radicchio rosso
8h
Tubettini al pesto con fagiolini e patate
55min
Cannelloni di zucca
1h 50min
Cassola cagliaritana
1 godz.
Conchiglioni agli spinaci
1 godz. 15 min
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1h 45min
Polpettone vegetariano
1h 30min
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30 min